Adiós Argentina
Blijf op de hoogte en volg Paul-Anita
28 Oktober 2012 | Bolivia, Tupiza
Aangekomen in Villazon was het een drukte van jewelste, vele Bolivianen die in
Argentinie woonden gingen omwille, dia de la madre, een bezoekje brengen aan hun familie.
Eenmaal onze stempel n de paspoort namen we een taxi naar het busstation.
Hier was de emotie groot, we twijfelde zelfs even om rechtsomkeer te maken.
Bijna met tranen in de ogen vroeg ik aan de buschauffeur of hij ons op een veilige manier naar Tupiza wou brengen.
De rit ging echter over perfect geasfalteerde weg en bij het uitstappen vroeg de chauffeur of alles goed was.. We bedankten hem uitbundig en gaven naar Boliviaanse normen een royale fooi.
Aangekomen in Tupiza namen we het beste hotel met zwembad, weg stress.
We genoten…..
De dag nadien boekte we een 5 daagse jeeptocht, dit zou het hoogtepunt van onze reis worden.
Ook boekte we voor dezelfde middag een paardentocht door de canyon,
Omdat de Tupiza op 3600 meter ligt, is inspanning de eerste dagen af te raden.
Paul was eerst wat twijfelachtig , maar je moest hem zien genieten, stapvoets trokken we meer dan 3 uur met gids en rustige paardjes door de adembenemende canyon.
We kochten nog wat spullen voor de jeeptocht en kropen lekker onder de wol, Want eenmaal de zon onder brrrrrrrrrrrr…………..
Waauw Anita, wat een avontuur met die paarden. Dat had ik willen meemaken.
Hier is het nu zondag. Er is zon en een staalblauwe hemel. Robert is met de tweeling wandelen. Ik heb op het terras in de zon gelegen. Vic komt pas morgen omdat Sofie vandaag moest werken en ze morgen vrij is. Anders ziet ze hem niet en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
29 Oktober 2012 - 09:21
Mariette Hermans:
Dit is een mooi reisverslag, ik zie jullie al op de paarden zitten en dan door die prachtige natuur.
De appels zijn niet geplukt, Dony had veel pijn van zijn gebroken rib en nu het twee nachten gevroren
heeft zal er niet veel goeds meer van overschieten.We zullen deze nm eens gaan kijken(als het ophoudt
met regenen.) Wij denken iedere dag aan jullie en zeker na wat vorig is gebeurd.
Lieve groetjes ook van D -
29 Oktober 2012 - 10:34
Marleen:
hoi luitjes, wat zal dat emotioneel zijn geweest die bustocht, ma gelukkig alles goed !!!
mooi foto's , zou gewoon een tafereel uit bonanza kunnen zijn op die paarden :) zal wel prachtig geweest zijn .
hier gaat alles zijn gangetje, Ma is weer ziek, dokter weer geweest, weer antibiotica heeft bijna geen lucht !
En je weet hoe ze dan is he ?! mss kan je toch s een belletje doen ??
nog veel plezier daar.
groetjes marleen x -
30 Oktober 2012 - 18:59
Annemie:
Mooie foto's. Ik heb het gevoel dat ik zo over je schouders mee kan kijken !