Cuzco....Puno - Reisverslag uit Puno, Peru van Paul-Anita Hermans - WaarBenJij.nu Cuzco....Puno - Reisverslag uit Puno, Peru van Paul-Anita Hermans - WaarBenJij.nu

Cuzco....Puno

Door: paulanita

Blijf op de hoogte en volg Paul-Anita

22 September 2011 | Peru, Puno

De eerste week zit erop. Vandaag, dinsdag, bracht de bus ons van Cusco naar Puno.
Met veel zon, in tegenstelling met de andere dagen, ging de rit door het Andesgebergte met veel stops bij verschillende beziens waardigheden.We bereikten ´n hoogte van 4.335m, om daarna prachtige hoogvlakte op 3.800m te bewonderen.
Om 17.00h. waren we in Puno aan het Titicacameer.
Anita heeft het een en het ander al neergeschreven, ik vertel je iets over de 3 dagen in Cusco.
Het is de belangrijkste toeristische stad op 3400m, tussen de bergen.
In Cusco lopen de tijden in elkaar….Inca s, Spanjaarden en de 20ste eeuwse mens hebben hun eigen stempel op de stad
gedrukt en uit alle tijden zijn bouwwerken bewaard gebleven.
Rondgeslingerd om incaruines, koloniale kerken en kloosters, en andere monumenten te bezichtigen:
De wijze waarop de Inca s hun gebouwen construeerden zijn legendarisch. Wat ons het meest verbaasd als we naar de gebouwen kijken , is de vraag met welke gereedschappen en hulpmiddelen ze deze stenen in de steengroeven hebben uitgehakt,
bewerkt en verplaatst. Zij kenden noch het ijzer, noch het wiel of schietlood.
De Spanjaarden hebben vele Incagebouwen vernietigd en bouwden met de materialen kerken, kloosters en andere gebouwen.
Het is heerlijk vertoeven in Cusco, gezellige stad met veel bezienswaardigheden….. Alleen was het koud als e zon achter de wolken zat.
En nu het bed in want morgen is het weer vroeg opstaan voor de boottocht op het Titicacameer met een bezoek aan de drijvende eilanden van de Urosindianen en het eiland Taquile,
Zie later ,,,,,,,,,,,

• 23 September 2011 - 07:08

Liliane:

hello,
    super, super kijk elke dag uit naar het nieuwe verslag van de reis,Wij zijn er dan wel niet bij,maar toch geniet ik van het verhaal alleen al,We wachten met ongeduld op de fotos.

p.s:Ben voorzichtig en we wachten op het volgende verslag.

groetjes liliane

• 23 September 2011 - 08:54

Mariette:

We kijken uit naar de verslagen,zeer boeiend en met de gezondheid is het blijbaar ook ok. Hier mooi weer tot eind volgende week. Groetjes Mariette en Dony

• 23 September 2011 - 15:22

Harrie En Marleen:

he zus en schoonbroer,prachtige verslagen zal allemaal wel heel boeiend zijn, wees toch maar voorzichtig met die bazaar daar allemaal. en kom behouden en zeker niet berooid thuis.
    hier aan het thuisfront alles prima
    verder nog een fantastische vakantie